Fruita amb Justícia Social critica la hipocresia del PSC sobre l’alberg i la residència a Pardinyes

La noves propostes de Paeria pel barri evidencien que qui continua oposant-se a l’acollida digna dels temporers és per racisme i aporofòbia.

Davant la reunió oberta convocada aquesta tarda pel PSC a Pardinyes per presentar les seues propostes sobre albergs i residències a Lleida, la Plataforma Fruita amb Justícia Social volem denunciar la seua inesgotable hipocresia. Lamentem que la campanya dels socialistes en contra de l’ECMU només provocarà un augment dels discursos d’odi.

Durant els anys al capdavant del govern municipal, el PSC no va fer res ni per impulsar una residència al barri, ni per a equipar la ciutat amb un alberg públic per a persones transeünts –actualment el que hi ha és privat- i, encara menys, per a treballadors temporers. En aquest sentit, cal recordar que en el darrer govern socialista qui fou tinent d’alcalde de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, va desmantellar l’oficina única d’atenció als temporers. 

El PSC, que s’oposa a la creació de l’ECMU amb l’argument que són els contractadors -i no la Paeria- els que han de garantir l’allotjament dels treballadors contractats en els casos que explicita el conveni (amb la qual cosa estem d’acord), va votar fa pocs dies en contra d’una moció presentada per En Comú Podem a la Diputació de Lleida on es demanaven més inspeccions de treball. Si no s’incrementen les inspeccions de treball, incloent la supervisió de si existeixen o no allotjaments i si estan en condicions, com es podran detectar els incompliments del conveni col·lectiu agropecuari de Catalunya i revertir la vulneració de drets?

Així mateix, denunciem el racisme i l’aporofòbia d’alguns col·lectius de veïns i entitats del barri que ara que ja disposen del solar en qüestió perquè es faci la residència, continuen oposant-se amb excuses a un equipament per als treballadors que cullen la fruita que mengem i que exportem. Caldrà veure si ara disposen del finançament necessari per tirar endavant la residència –reivindicació, d’altra banda, totalment legitima- o si simplement la seua negativa a un espai d’acollida digne per als treballadors de la campanya de la fruita no tenia res a veure amb la residència –una demanda ‘històrica’ que es va fer visible i virulenta, precisament, quan es va anunciar la construcció d’un alberg per a temporers-. 

La Plataforma Fruita amb Justícia Social, que des de la seua creació ha reivindicat un alberg públic per a treballadors de la fruita, valorem positivament els avenços de Paeria pel que fa a distingir entre acollida a temporers i a persones sense sostre. En qualsevol cas Lleida necessita un recurs d’acollida d’emergència i per a les persones en recerca de feina, perquè el nostre deure com a societat i el que hem d’exigir als nostres governants és garantir els drets i la dignitat per a tothom.

Create your website with WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this: