COMUNICAT DE LA PLATAFORMA FRUITA AMB JUSTÍCIA SOCIAL

Davant l’Estat d’Alarma decretat pel govern d’Espanya i les disposicions del Govern de Catalunya per prevenir i controlar la pandèmia provocada pel virus covid-19, des de la Plataforma Fruita i Justícia Social apel·lem a la responsabilitat de tots els ajuntaments de Lleida per garantir que es compleixin els protocols de protecció i assistència envers les persones que es troben en situació de màxima vulnerabilitat.
En especial a l’Ajuntament de Lleida, ciutat on encara hi ha persones dormint al carrer, al de Torres de Segre, municipi on hi ha un campament a l’aire lliure, així com a la resta de poblacions on hi ha un elevat nombre de persones en situació socioeconòmica molt vulnerable.
Exigim, i ho continuarem fent, la posada en marxa urgent d’un alberg públic a la capital del Segrià, una reclamació que en la situació que estem vivint ara és fa més necessària que mai. L’allotjament de persones al pavelló Agnès Gregori no és la solució definitiva. Esperem que tant allí, i sobretot a l’alberg Jericó on Serveis Socials de la Paeria hi deriva persones usuàries, es puguin assegurar les mesures d’atenció sanitària, higiènica i alimentària de les persones que s’hi allotgen temporalment, i la Paeria faci control dels protocols a l’alberg privat Jericó, posant la vida de tots i totes per davant de tot.